BIZNEWSFOTOINTERNETKOMPJUTERI I GADGETILIFESTYLEMOBITELINAJNOVIJE VIJESTINOVITETIONLINE ZABAVASCI-TECHSVIJET

Apple događaj: Lansiranje novih proizvoda održat će se danas

Tehnološki gigant Apple najavio je da će svoje nove proizvode lansirati večeras u 20:00. Apple će predstaviti svoje nove proizvode i usluge na događaju koji će se održati na mreži u okviru mjera Covid-19. Po prvi put će se znakovi iPhone softverskog sistema iOS 14.5 predstaviti korisnicima na događaju, gdje se očekuje da Ipad modeli ostave svoj pečat. Evo proizvoda i inovacija koji će se predstaviti na događaju nazvanom Apple Spring ...

 

Tehnološki gigant Apple održava prvu promociju 2021. godine u 20:00 večeras. Iako se ono što će biti predstavljeno na ceremoniji lansiranja koja se održava drži u tajnosti, izvori bliski kompaniji i istaknuta imena tehnološkog svijeta kažu da će se ovaj događaj istaknuti iPad modelima.

IPAD MODELI ČEKAJU DA OSTAVE PEČAT
Na početku procurjelih informacija očekuje se da će večeras na Apple Spring eventu biti predstavljeni novi iPad modeli, jeftiniji AirPods, Apple Pencil i AirTags modeli.

Na događaju, gdje se šuška o iMac-u i pametnim naočalama, Apple će prvi put predstaviti softverski sistem iOS 14.5 koji će se u narednom periodu koristiti u iPhone modelima.

Uz informacije koje su nedavno procurila poznata imena tehnološkog svijeta, Apple će večeras svojim korisnicima predstaviti 2 iPada i obnovljene verzije iPad Minija.

DIMENZIJE ZASLONA SE OBNAVLJAJU
Očekuje se da će Apple, koji će se pojaviti pred svojim korisnicima s dvije različite veličine ekrana u Ipad modelu, uključiti 12,9 i 11-inčne ekrane u novo predstavljeni iPad Pro.

Odlučivši se da poveća veličinu ekrana u modelu Ipad Mini, Apple će prijeći na zaslon od 8,4 inča umjesto na 7,9 inča koji je ranije koristio.

TEHNOLOGIJA PRIKAZIVANJA
Appleovi modeli Ipad, koji će koristiti mini-LED ekrane u tehnologiji prikaza u 3 nova modela iPad koji će biti predstavljeni, među ostalim su inovacijama za koje se glasno navodi da će biti deblji od prethodnih modela.

PERFORMANSE SE POVEĆAVAJU
Na događaju na kojem će biti predstavljena 3 nova iPad modela, izviješteno je da će i performanse tableta biti povećane, dok se očekuje da će novi modeli čipova koje je razvio Apple integrirati u uređaje.

BIĆE PREDSTAVLJENA NOVA GENERACIJSKA Olovka za jabuke
U ostalim informacijama koje su procurile o događaju, očekuje se da će Apple predstaviti novu generaciju modela Apple Pencil danas korisnicima.

Iako se očekuje da će 3. generacija modela Apple Pencil, o kojoj se već dugo pričalo, biti predstavljena korisnicima, očekuje se da će večeras korisnicima biti predstavljene mnoge nove karakteristike olovke nove generacije.

ČEKAMO APPLE TV I KONTROLER
Očekuje se da će događaj koji započinje u 20:00 predstaviti nove funkcije povezane sa Apple TV-om, čija se upotreba povećava iz dana u dan i jedna je od tehnologija budućnosti.

Na tom događaju očekuje se da će brzina osvježavanja ekrana Apple TV-a biti povećana na 120Hz, dok se očekuju promjene na novom Appleovom daljinskom upravljaču.

Iako se očekuje daljnji razvoj kontrolera, očekuje se dodavanje funkcije „Pronađi me“.

IMAC ĆE BITI U BOJI
Iako postoje mnoge glasine o Appleovom stolnom računaru iMac, očekuje se da će večeras na događaju biti predstavljene verzije ovih uređaja u boji.

Informacije o iMac-u, čiji dizajn nije mijenjan oko 9 godina, drže se u tajnosti.

PRIKAZAT ĆE SE NOVI SOFTVER
Apple će večeras predstaviti novu verziju iOS operativnog sistema koji se koristi na iPhone uređajima. Iako se očekuje da Apple, koji će predstaviti verziju IOS 14.5, svojim korisnicima predstavi nove funkcije, navodi se da je najvažnija karakteristika upotreba funkcije Face ID dok nosi masku.

PAMETNE NAOČALE I AIRTAGOVI
Prema procurjelim informacijama iz tehnološkog svijeta, očekuje se da će Apple spomenuti pametne naočale zasnovane na Multi AR-u kao malu mogućnost na večerašnjem događaju.

Međutim, druga je mala vjerovatnoća da je Apple navodno u mogućnosti da predstavi svoj uređaj za praćenje lokacije AirTags.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker