AKTUELNOBIZNEWSINTERNETLIFESTYLEMOBITELINAJNOVIJE VIJESTINOVITETISVIJET

U kojim bojama će se prodavati novi iPhone 13?

Iznesena je tvrdnja o novom modelu koji će Apple, proizvođač iPhonea, predstaviti 2021. godine. Navedeno je da će Apple, koji je povećao mogućnosti boja posljednjih godina, poduzeti sličan korak u novom iPhoneu 13.

 

Iznesena je važna tvrdnja u vezi s novim iPhone modelom, koji bi Apple trebao predstaviti u septembru.

Postoji samo nekoliko mjeseci dok se iPhone 13 ne predstavi.

Kompanija posljednjih godina povećava mogućnosti boja u iPhone modelima.

Tvrdnja o boji koja je do sada dobila najviše kilograma je da je mat crna. Također je otkriveno da je Apple dobio patent na ovu temu.

Prema izvorima, mat crni iPhone 13 bit će dostupan samo na modelima Pro i Pro Max. Prema drugim tvrdnjama, moći će se vidjeti novi iPhonei u ružičastoj, narančastoj, bronzanoj i ljubičastoj boji.

Treba napomenuti da su to samo tvrdnje.
OSTALA CIJENJA U VEZI S NOVIM IPHONEOM 13
Iznesena je važna tvrdnja u vezi s baterijama iPhonea, koje su predmet kritike.

Kapaciteti baterija novog iPhonea 13 doživjet će značajan porast u odnosu na prethodne generacije.

Izvor optužbi je korisnik Twittera @ L0vetodream, čija su curenja bila ispravna.

Baterija novog iPhonea 13 Pro Max bit će 665mAh veća od verzije u 12. To znači povećanje veće od 15 posto.

Naravno, sigurno je da će se potrošnja baterije povećati kada se ekrani prebace na 120Hz. Vrijeme će pokazati odgovor na pitanje koliko nove baterije doprinose povećanju performansi.

iPhone 12/12 Pro i iPhone 13/13 Pro: 2.815 mAh vs 3.095 mAh
iPhone 12 Pro Max i iPhone 13 Pro Max: 3.687 mAh vs 4.352 mAh
iPhone 12 mini i iPhone 13 mini: 2.227 mAh vs 2.406 mAh

Kao i uvijek do sad, Apple drži proizvod u tajnosti. Međutim, konačni dizajn iPhonea 13 Pro podijelio je LeaksApplePro račun.

Čini se da je Apple prilično smanjio zarez.
Takođe, izmenjen je i dizajn zadnje kamere. Izbočina je smanjena u odnosu na iPhone 12. S druge strane, modul kamere je uvećan.

Prema tvrdnjama LeaksApplePro-a, ovo curenje je gotovo konačna verzija uređaja. Može doći do nekoliko promjena u masovnoj proizvodnji, ali prema tvrdnjama, ne očekuju se veće promjene.
U videu koji je podijelila Unbox Therapy pojavila se maketa novog iPhonea 13 Pro Max. U novom modelu, urezi izgledaju manji od 12. generacije.
Međutim, najvažniji detalj u videu je veličina zadnjih kamera. Objektivi u maketi su mnogo veći nego u prethodnim modelima. To znači da će novi iPhone 13 Pro Max snimati bolje slike od prethodnih generacija.

U kojim bojama će se prodavati novi iPhone 13?

U Japanu je blog lanca opskrbe Macotakara objavio novi video.

Prema tvrdnji Macatakare, koja je prethodno uspješno procurila, Apple će smanjiti zarez u novom iPhone modelu. Zarez, koji u iPhoneu 12 iznosi 38,83 milimetara, u novom je modelu smanjen na 26,8 milimetara. Drugim riječima, Appleov kritični zarez smanjuje se za više od 1 centimetar.

Pored toga, lokacija prednje kamere se mijenja prema 3D prototipu. Kamera je pomaknuta lijevo od ureza.
OLED DISPLAY

Navodi se da će kompanija napraviti radikalnu promjenu na ekranima modela iPhone 13. U tvrdnji korejske The Elec, navedeno je da je Apple od Samsung-a dobio LTO OLED panel od 120 Hz.

Detalji koji su se pojavili nakon ispitivanja Apple-ove linije za opskrbu otkrivaju da će kompanija preferirati ekran koji će povećati uštedu energije na novim iPhoneima.

U kojim bojama će se prodavati novi iPhone 13?

Najvažnija karakteristika LTPO OLED ekrana od 120 Hz, koji je omiljeni zaslon vodeće telefonije nove generacije, jest da se brzina osvježavanja zaslona mijenja prema potrebi.

U kojim bojama će se prodavati novi iPhone 13?

 

Hertz ili Hz je uobičajeni izraz kada se opisuju ekrani pametnih telefona. Ovaj izraz zapravo znači osvježavanje slike na ekranu u sekundi. Na 30 Hz zaslon se osvježava 30 puta, dok se na 120 Hz zaslon osvježava 120 puta.
Povećavanje brzine osvežavanja povećava potrošnju energije zajedno sa kvalitetom slike. S druge strane, Samsungova LTPO ploča ekrana može se spustiti na 1 Hz, a zatim na 120 Hz.
Navedeno je da bi se taj broj mogao popeti na 70 hiljada kada je Apple od Samsunga dobio garanciju od 30 hiljada panela mjesečno.

Tvrdi se da bi ime modela koji će biti objavljen u septembru mogao biti iPhone 12S. Trenutno se LTPO displeji koriste na Galaxy S21 i OnePlus 9 Pro. Iz tog razloga se može reći da će, čak i ako Apple koristi ovaj ekran, više voljeti u Pro modelima.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker