SVIJET

Cavusoglu se sastao s Borrellom i Makeijem

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusgolu u Švedskoj se sastao s visokim predstavnikom Evropske unije (EU) za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom te ministrom vanjskih poslova Bjelorusije Vladimirom Makeijem, javlja Anadolu Agency (AA).

Cavusoglu je na Twitteru podijelio informacije o sastancima u Stockholmu, u koji je otputovao kako bi prisustvovao 28. sastanku Vijeća ministara OSCE-a.

“Na prvom sastanku u Stockholmu s ministrom vanjskih poslova Bjelorusije Vladimirom Makeijem razgovarali smo o našim odnosima, dešavanjima u regionu i nepravilnim migracijama”, napisao je Cavusoglu.

Cavusoglu se sastao s Borrellom i Makeijem

U odvojenom tweetu pisao je o sastanku s Borrellom.

”S visokim predstavnikom EU Josepom Borrellom u Stockholmu smo razgovarali o pitanjima koja se tiču vanjske politike, a riječ je o Afganistanu, Libiji, Ukrajini i Kipru“, napisao je Cavusoglu.



Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.




Source link
#Cavusoglu #sastao #Borrellom #Makeijem

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker