SVIJET

Zabilježena 223 nova slučaja zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata na glavnom teritoriju Kine zabilježena su 223 slučaja zaraze koronavirusom, među kojima je 163 uzrokovano lokalnom transmisijom, javlja Anadolu Agency (AA).

U posljednja 24 sata zabilježeno je 60 slučajeva zaraze povezanih s inostranstvom, a preminulih nije bilo.

S druge strane, zabilježeno je i 11 asimptomatskih slučajeva COVID-19, od toga jedan uzrokovan lokalnom transmisijom.

U Kini, u kojoj su se pojavili prvi slučajevi zaraze, dosad je zabilježeno 105.087 slučajeva zaraze, a preminulo je 4.636 osoba. U toku je liječenje 3.494 osobe.

Kina nastavlja provoditi mjere u cilju sprečavanja širenja zaraze naročito u područjima na kojima je zabilježen veći broj zaraženih.

Zemlja primjenjuje strategiju “nultog slučaja”, gdje nastoji prekinuti lanac zaraze tamo gdje nastane. Ova strategija obuhvata mjere izolacije, ograničenje putovanja i kolektivna testiranja. Ipak, ova strategija povremeno izaziva i negodovanja i kritike uz obrazloženje da otežavaju uobičajen način života, ali i stvaraju visoke finansijske troškove.



Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.




Source link
#Zabilježena #nova #slučaja #zaraze #koronavirusom

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker