SVIJET

Svaki dan otvaramo dva koridora za izlazak brodova iz Crnog i Azovskog mora

Šef Kontrolnog centra za nacionalnu odbranu pri ruskom Ministarstvu odbrane Mihail Mizintsev izjavio je kako svaki dan otvaraju humanitarne koridore za siguran izlazak civilnih brodova iz luka na Crnom i Azovskom moru, javlja Anadolu Agency (AA).

Mizintsev je kazao kako je ruska mornarica uklonila opasnost od mina u luci Mariupolj i da rade na tome kako bi bila vraćena stara infrastruktura luke.

Dodao je kako Oružane snage Rusije svaki dan od 8 do 19 sati po moskovskom vremenu otvaraju dva humanitarna pomorska koridora.

Prema njegovim riječima Na Crnom moru otvara se koridor dug 80 milja i širok tri milje.

”U Azovskom moru: otvara se koridor dug 115 milja i širok dvije milje u pravcu Crnog mora za izlazak iz luke Mariupolj“, pojasnio je Mizintsev.

Mizintsev je rekao kako se svaki dan na svakih 15 minuta međunarodnim kanalima šalju detaljne obavijesti na engleskom i ruskom jeziku kako bi se dale informacije o odvijanju pomorskih humanitarnih koridora.

Tvrdi da kijevska administracija nastavlja izbjegavati susret s predstavnicima stranih vlada i kompanija kako bi se riješio problem uspostave sigurnog izlaska brodova u lukama.

Skrenuo je pažnju na nastavak opasnosti od oštećenja lučke infrastrukture i plovidbe duž obala država na Crnom moru, zbog ukrajinskih mina.

Mizintsev kaže da je Rusija poduzela niz mjera kako bi se obezbijedila sigurnost civilne plovidbe u Crnom i Azovskom moru.



Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.




Source link
#Svaki #dan #otvaramo #dva #koridora #izlazak #brodova #Crnog #Azovskog #mora

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker