BIZNEWSBIZNISINTERNETKOMPJUTERI I GADGETINAJNOVIJE VIJESTIPOLITIKASVIJET

Tužba ‘Dogecoin’ protiv Elona Muska od 258 milijardi dolara

Izvršni direktor Tesle i SpaceXa Elon Musk tužen je za 258 milijardi dolara zbog navodnog kreiranja "piramidalne šeme" za podršku kriptovaluti Dogecoin.

 

U tužbi podnesenoj Južnom okružnom sudu New Yorka, tužitelj Keith Johnson optužio je Muska i njihove kompanije Tesla i SpaceX da su dio nezakonitog pokušaja ucjene da podignu cijenu Dogecoina.

U svojoj žalbi, Johnson lažno i varljivo navodi da je Dogecoin legitimna investicija iako nema vrijednost. dao svoju procjenu.

Tvrdeći da je prevaren sa “Dogecoin kripto piramidalnom šemom”, Džonson je tražio 86 milijardi dolara i 172 milijarde dolara odštete za odštetu.

Zahtijevajući da se donese odluka da se Musk i njegove kompanije spriječe da promoviraju Dogecoin, Johnson je također želio da se proglasi da trgovanje Dogecoin-om predstavlja kockanje prema američkim i njujorškim zakonima.

Piramidalna šema ili piramidalni sistem prodaje poznat je kao metoda prevare u kojoj se unosi imovina ili novac, pri čemu je učesnik uključen u sistem i obećava mu da će zaraditi imovinu ili novac pod uslovom da pronađe druge učesnike. Ova metoda je u narodu poznata i pod nazivom “lanac sreće”.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker