ENERGIJANAJNOVIJE VIJESTI

Saudijska Arabija i Irak implementiraju sporazum o priključenju na električnu mrežu

Saudijska Arabija i Irak potpisali su izvršni protokol o sporazumu o priključenju na elektroenergetsku mrežu, o čemu je prethodno potpisan memorandum o razumijevanju.

 

Kako prenosi novinska agencija Saudijske Arabije SPA, ministar energetike Saudijske Arabije Abdulaziz bin Salman bin Abdulaziz i irački ministar nafte Ihsan Abdulcebbar potpisali su protokol koji predviđa implementaciju memoranduma o razumijevanju potpisanog između strana početkom 2022. za priključenje električne energije. mreže.

Ministar energetike Saudijske Arabije Bin Abdulaziz izjavio je da je projekat povezivanja elektroenergetskih mreža sa Irakom pokazatelj stalne saradnje dvije zemlje u svim oblastima, posebno u tehničkim oblastima, te želje za razvojem ekonomskih odnosa.

Bin Abdulaziz je napomenuo da je predmetni projekat nastavak vizije Saudijske Arabije za 2030. godinu i programa koji se fokusiraju na ulaganje u stratešku lokaciju zemlje i elektroenergetsku mrežu Saudijske Arabije, najveću u regionu.

Memorandum o razumijevanju potpisan je između Saudijske Arabije i Iraka 25. januara za povezivanje električnih mreža dvije zemlje.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker