CRNA HRONIKANAJNOVIJE VIJESTI

Ministar odbrane Srbije Stefanović: Pali avion nosio robu srbijanske namjenske industrije za Bangladeš

Ministar odbrane Srbije naveo je da je avion prenosio 11,5 tona robe srbijanske namjenske industrije za Bangladeš

 

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je na konferenciji za novinare da je avion Antonov 12, koji je sinoć pao u Grčkoj, prenosio 11,5 tona robe srbijanske namjenske industrije za Bangladeš, javlja Anadolu Agency (AA).

“Svih osam članova posade su, nažalost, poginuli”, rekao je Stefanović.

Prema njegovim riječima avion, čiji je vlasnik ukrajinska kompanija, poletio je u 20.40 iz Niša s robom srbijanske kompanije “Valir”.

Avion se srušio u subotu u blizini Kavale na sjeveru Grčke.

Grčki mediji objavili su da je u avionu bilo osam ljudi i 12 tona “opasnog materijala”, uglavnom eksploziva. Lokalni zvaničnici saopštili su da nemaju konkretne informacije o tovaru.

Iz predostrožnosti zbog jakog mirisa koji se širio s mjesta nesreće, Koordinacioni odbor sastavljen od opštinskih, policijskih i vatrogasnih službenika pozvao je stanovnike dva najbliža mjesta da drže prozore zatvorene tokom noći, da ne napuštaju domove i da nose maske. Vlasti kažu da ne znaju da li je u avionu bilo opasnih hemikalija.

Zvaničnici su saopštili da je pilot tražio dozvolu za hitno slijetanje zbog kvara motora, ali da avion nije uspio stići do aerodroma. U jednom od motora aviona tokom leta izbio je požar za koji se vjeruje da je uzrok nesreće.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker