BIHKOŠARKASPORT

Kvalifikacije za SP: Košarkaška reprezentacija BiH pobijedila Francusku

Do pobjede bh. tima je došlo nakon dva produžetka

 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu pobijedila je selekciju Francuske nakon produžetaka rezultatom 96:90 na utakmici drugog kola druge runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Košarkaški BiH imali su sjajnu igru u prvoj četvrtini i u većem dijelu druge četvrtine (19:33), nakon čega im se igra raspala, a prije kraja druge četvrtine košarkaši Francuske uspjeli su rezultat preokrenuti u svoju korist i četvrtinu završiti sa rezultatom 38:46.

Na polovini treće četvrtine bh. tim uspijeva izjednačiti na rezultat 51:51, te završiti predzadnju četvrtinu sa osam poena prednosti 59:51. U posljednjoj četvrtini vodio je bh. tim, ali je u samoj završnici izgubio loptu u presudnom trenutku i došlo je do izjednačenja 76:76, nakon čega su uslijedili produžeci.

Pred kraj dramatičnih pet minuta produžetaka Jusuf Nurkić je morao izaći sa terena zbog petog prekršaja, a nakon time outa u posljednjih 30 sekundi domaći tim je promašio trojku pa su Francuzi imali napad koji nisu iskoristili pa je rezultat ostao izjednačen 83:83.

Uslijedilo je novih pet minuta produžetaka u kojem su košarkaši Bosne i Hercegovine uspjeli doći do šest poena prednosti i završiti utakmicu.

Najuspješniji igrač gostujuće ekipe bio je Evan Fournier koji je postigao 24 poena, dok je u bh. reprezentaciji najviše poena, 21, imao Jusuf Nurkić.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker