LIFESTYLENAJNOVIJE VIJESTISVIJETVRİJEME

Snijeg u Švedskoj doveo do poremećaja u javnom prevozu

Zbog snijega je otkazana većina autobuskih tura u okrugu Stockholm, gdje se očekuje da će do kraja ponedjeljka uveče pasti još 30-40 centimetara snijega, javlja lokalni list "Expressen"

 

Švedski hidro-meteorološki institut (SMHI) izdao je upozorenje zbog snijega koji i dalje pada u većem dijelu zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog snježnih padavina došlo je do otkazivanja letova, vozova i drugih vrsta transporta.

U velikom dijelu Stockholma, SMHI je u ponedjeljak izdao narandžasto upozorenje zbog snježnih padavina, dok žuta upozorenja vrijede u dijelovima okruga Upsala, najistočnijeg Gotalanda i Svealanda, okruga Vastra Gotaland, okruga Kalmar i Skane.

Stockholm je teško pogođen snježnom olujom pa su otkazani mnogi regionalni vozovi.

Zbog snijega je otkazana većina autobuskih linija u okrugu Stockholm, gdje se očekuje da će do kraja ponedjeljka uveče pasti još 30-40 centimetara snijega, javlja lokalni list “Expressen”.

Ekipe za čišćenje snijega su preko noći vrijedno radile.

“Čini se da postaje sve gore i gore. Trenutno postoje problemi, prije svega u sjevernim i južnim dijelovima okruga”, rekao je Andreas Stromberg, vršilac dužnosti menadžera odjela i voditelj za medije u Upravi za promet regije Stockholm.

Stockholm godinama ima problem sa saobraćajem kada padne snijeg. To dovodi do kilometarskih kolona, a građani su prisiljeni i na rad od kuće.

Menadžer za medije Bengt Olson u Švedskoj saobraćajnoj administraciji rekao je da vjeruje da je Stockholm nesposoban da se nosi s velikim snijegom zbog 1.600 skretnica u željezničkom saobraćaju koje se moraju očistiti od snijega, prenosi SVT.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker