NAJNOVIJE VIJESTISVIJET

U Rijadu obilježen Dan državnosti BiH i 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Saudijskom Arabijom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Rijadu Muhamed Jusić govorio je o budućnosti odnosa između dvije države sa fokusom na investicione prilike i različita polja moguće saradnje

 

Sarajevo

U Rijadu, u organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, Ministarstva vanjskih poslova KSA i naučno-istraživačkog centra Kralj Fejsal, sinolgevine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, državno-istraživačkog centra Kralj Fejsal, sinojježen Dan državnih poslova d'Anaučno-istraživačkog centra Kralj obilježen je Dan državnih poslova d'Anaučno-istraživačkog centra ).

Uz prijem na kojem su prisustvovali diplomate, državni zvaničnici, poslovni ljudi, predstavnici medija i prijatelji Bosne i Hercegovine te bosanskohercegovački građani koji žive i rade u Saudijskoj Arabiji organizovana je tribina “Saudijsko-bosanskohercegovački odnosi, historijski pogled i refleksije za budućnost”.

Na početku tribine uvodno obraćanje imao je njegovo visočanstvo princ Turki El-Fejsal, predsjednik Fondacije Kralj Fejsal i Centra Kralj Fejsal za istraživanje i islamske studije koji se prisjednik fondacije Kralj Fejsal i Centra Kralj Fejsal za istraživanje i islamske studije koji se prisjednik fondacije s kojim se traži hitnu intervenciju međunarodne zajednice kako bi se zaustavila agresija na Bosnu i Hercegovinu.

Kazao je kako su odnosi Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije utemeljeni na bratskim vezama koje ništa ne može poljuljati.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Rijadu Muhamed Jusić govorio je o budućnosti odnosa između dvije države sa fokusom na investicionim prilikama i različitim poljima moguće saradnje.

Među govornicima vodna spoznaja dr. Abdullah bin Abdulaziz Al Rabeeah, bivši ministar zdravstva KSA, sadašnji upravnik Centra Kralj Selman za humanitarnu pomoć i savjetnik na Kraljevskom dvoru koji je govorio o historijskim odnosima između Bosne odnosa između Bosne i Hercegovištomoća i Hercegovitomoća Hercegovitomoća Saudijske Arabije

Jedan od uvodničara bio je i predsjedavajući Grupe prijateljstva u Parlamentu/Šuri Kraljevine dr. Abas Ahmad Hadi koji je govorio o parlamentarnoj saradnji između dvije države i historije diplomatskih odnosa.

Prije početka tribine i prijema otvorena je izložba slika o posjetama Kralja Selmana Bosne i Hercegovine i prirodnim i kulturnim znamenitostima Bosne i Hercegovine koju će u narednim danima moći posjanida gra

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker