NAJNOVIJE VIJESTISPORT

“Katar 2022“: Belgija uz dosta problema savladala Kanadu

Pobjedonosni gol za Belgijance postigao Michy Batshuayi u 44. minuti, a prethodno Kanađanin Alfonso Davis nije iskoristio penal

Doha

Fudbalska reprezentacije Belgije ostvarila je pobjedu rezultatom 1:0 protiv Kanade u prvom kolu grupe “F“ Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako je Kanada odigrala sjajno prvo poluvrijeme u kojem je dominirala i stvorila veliki broj dobrih prilika, pa čak imala i penal na otvaranju, na odmor je s vodstvom otišla Belgija.

Najveću priliku za Kanađane propustio je u 11. minuti Alfonso Davis čiji je udarac s bijele tačke odbranio Thibaut Courtoisa. Uprkos tome Kanada je nastavila sa sjajnom igrom, ali je sve njihove pokušaje zaustavio fenomenalni Courtoisa. Kazna za kanadske promašaje stigla je u finišu prvog dijela, tačnije u 44. minuti, kada je sjajnu dubinsku loptu Tobyja Alderweirelda iskoristio Michy Batshuayi i savladao Milana Borjana. I nakon primljenog gola Kanađani nisu posustali, pa su u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena propustili još jednu veliku šansu. Ovoga puta je Tajon Buchanan sa tri-četiri metra šutirao visoko preko gola.

I drugo poluvrijeme Kanada je otvorila ofanzivnije i već nakon tri minute imala veliku priliku, ali je lopta nakon udarac glavom Jonathana Davida otišla pored lijeve stative. Do kraja su obje selekcije imale nekoliko izglednih situacija, ali se rezultat nije mijenjao.

Ranije danas u prvom kolu grupe “F“ Hrvatska i Maroko odigrali su neriješeno 0:0.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker