NAJNOVIJE VIJESTISPORTSVIJET

“Katar 2022“: Hrvatska nakon preokreta slavila protiv Kanade

Kanađani su poveli u prvoj minuti golom Daviesa, ali su Hrvati stigli do trijumfa pogocima Livaje, Majera i u dva navrata Kramarića

 

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je večeras Kanadu rezultatom 4:1 u utakmici drugog kola grupe “F“ Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru, javlja Anadolu Agency (AA).

Na stadionu Khalifa International u Dohi viđeno je fenomenalno prvo poluvrijeme. Da će biti veoma uzbudljivo nagovijestili su Kanađani odmah u prvoj minuti utakmice kada je Alhonso Davies savladao Dominika Livakovića za iznenađujuće vodstvo 1:0. Uslijedilo je pola sata sjajnog fudbala tokom kojih su, uprkos šansama na obje strane, mreže mirovale. No, onda su vicešampioni svijeta pokazali klasu. U 36. minuti Andrej Kramarić je sjajno pogodio iskosa s lijeve strane, a za potpuni preokret se osam minuta kasnije pobrinuo Marko Livaja koji je pogotkom krunisao prelijepu akciju Hrvatske.

I drugo poluvrijeme donijelo je odličan fudbal sa dosta prilika na obje strane. U prvih dvadesetak minuta nastavka za Hrvatsku nisu uspjeli pogoditi Luka Modrić i Kramarić, a za Kanadu Jonathan Osorio. Ipak, u 70. minuti novi pogodak kojim su Hrvati riješili pitanje pobjednika. Ivan Perišić je centrirao, a Kramarić još jednom bio precizan za 3:1. “Vatreni“ su nastavili dominaciju do kraja, a tačku na i sjajne partije stavio je Lovro Majer u sudijskoj nadoknadi.

Ranije danas u drugom kolu grupe “F“ Maroko je senzacionalno savladao Belgiju rezultatom 2:0.

Poredak u grupi “F“: Hrvatska četiri boda, Maroko četiri, Belgija tri, Kanada bez bodova.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker