BALKAN

Akcijom u Novom Pazaru HU “Svetionik” obeležilo Svetski dan humanosti

 Humanitarno udruženje “Svetionik“ obeležilo je danas različitim aktivnostima u pešačkoj zoni u centru Novog Pazara Svetski dan humanosti, javlja Anadolu.

Volonteri te humanitarne organizacije aktivnosti su sprovodili u okviru akcije „Doniraj za namirnice – da niko ne bude gladan“, a u cilju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu humanitarnih paketa koje porodicama slabijeg materijalnog stanja u regiji Sandžak Udruženje „Svetionik“ deli svakog meseca.

Koordinatorka Udruženja „Svetionik“ Muhterema Čuljković je ocenila da je i ova akcija pokazatelj zašto je Novi Pazar grad koji čine ljudi velikog srca.

„U znak Svetskog dana humanosti, odlučili smo da intenziviramo kampanju ‘Doniraj za namirnice – da niko ne bude gladan’. Realizovali smo različite humanitarne aktivnosti. Zajednica je pokazala entuzijazam, solidarnost i spremnost da i ovog puta svi zajedno jedni za druge činimo velike stvari. I danas je ovde bio postavljen naš štand gde su građani ostavljali dobrovoljne priloge, po simboličnoj ceni prodavali smo slatkiše, imali smo humani izazov za decu i odrasle, a prolaznicima smo delili i motivacione poruke i podsticali ih na dodatnu solidarnost jer je potreba sve veća“, kazala je koordinatorka Udruženja „Svetionik“, Muhterema Čuljković.

Ona ističe da je Udruženje „Svetionik“ osnovano u Novom Pazaru pre 15 godina u cilju pomaganju članovima zajednice kojima je potrebna podrška.

„To je osnovni smisao našeg postojanja. Naše akcije i projekti su sve učestaliji, jer nažalost živimo u takvom vremenu kada je sve veći broj porodica u oskudici. Mi smo im podrška, prijatelj je prijatelju svetionik. Zahvaljujući humanosti i dobrim ljudima koji podržavaju naš rad, članovi naše zajednice koji trebaju našu podršku nikada neće biti prepušteni nemaštini“, navela je Čuljković.

Udruženje „Svetionik“ humanitarne aktivnosti i edukativne projekte namenjene mladima sprovodi osim Novog Pazara, gde im je i glavni ured, još i u Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši.

Svetski dan humanisti obeležava se u znak sećanja na 2003. godinu, kada je u bombaškom napadu u Bagdadu poginulo 22 ljudi.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Akcijom #Novom #Pazaru #Svetionik #obeležilo #Svetski #dan #humanosti

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker