SPORT

Alperen Sengun želi postati prvak i najbolji igrač NBA lige

CAN HASASU – Turski košarkaš i igrač Houston Rocketsa Alperen Sengun privukao je pažnju sportske javnosti odličnim igrama u NBA ligi i želi što prije postati all-star igrač i osvojiti titulu najbolje košarkaške lige svijeta.

Srušivši brojne lične i klupske rekorde u posljednjih nekoliko sedmica, 20-godišnji Sengun postao je jedna od najvećih zvijezda u usponu u NBA ligi.

Turski reprezentativac Sengun prisustvovao je otvaranju nove zgrade Generalnog konzulata Turkiye u Houstonu, a tom prilikom je s novinarom Anadolije razgovarao o planovima.

“Želim postati jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi. Želim biti izabran za all-star i da postanem prvak u NBA-u. Nadam se da ću ostat u Houstonu mnogo godina. Uvjeren sam da postoje mnogi rekordi koje mogu oboriti i prvenstva koja mogu osvojiti. Sretan sam ovdje i vjerujem da ću ostvariti ciljeve“, rekao je Sengun.

Ističući kako u Houstonu i SAD-u predstavlja svoju porodicu i svoju domovinu, Sengun je kazao da na terenu uvijek pokušava dati sve od sebe za tim.

“Sretan sam zbog podrške koju imam. Vidim komentare i poruke. Dobivam poruke iz Turkiye. Jako sam zadovoljan ovom situacijom. Zaista mi je vrijedno da se u Turkiye zanimaju za mene. Ja ću i dalje biti primjer mladima. Nadam se da će i o meni nekada govoriti s ponosom kako ja danas pričam o mom starijem bratu Hidayetu, o bratu Mehmetu“, rekao je Sengun.

Mladi Sengun posebno je dirnut pozitivnim komentarima koje je o njemu i njegovoj igri iznio poznati sportski analitičar Ridvan Dileman.

Američki mediji već pišu kako Rocketsi imaju svijetlu budućnost sa 2,11 visokim Sengunom koji je 12. januara postao najmlađi centar NBA lige koji je na jednoj utakmici ostvario trible-double, a uspio je to u meču protiv Sacramento Kingsa kada je zabilježio pod deset poena, skokova i asistencija.

Samo pet dana kasnije briljirao je i na meču protiv Los Angeles Lakersa kada je ostvario rekord karijere sa 33 poena, 15 skokova, šest asistencija i četiri blokade. I tako se upisao u historiju NBA lige kao najmlađi centar koji je na jednoj utakmici postigao 30 + poena, 10 + skokova i 5 + asistencija. Prije njega, taj rekord držao je legendarni Shaquille O’Neal.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Alperen #Sengun #želi #postati #prvak #najbolji #igrač #NBA #lige

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker