NAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

Apokaliptične scene u turskom Hatayu: Zgrade u potpunosti sravnjene sa zemljom

Najmanje 1.014 osoba je poginulo, a 5.385 je povrijeđeno nakon što su Turkiye danas pogodila dva zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru

Nakon dva razorna zemljotresa, 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru, koji su u ponedjeljak pogodili južne dijelove Turkiye, u gradu Hatayu došlo je do velikog razaranja, javlja Anadolija.

U distriktu Antakya, u Hatayu, usljed zemljotresa urušula se i državna bolnica, a na ovom području je veliki broj stambenih objekata sravljnjen sa zemljom.

Na snimcima koje je dronom zabilježila ekipa Anadolije moguće je vidjeti apokaliptične prizore, sa velikim brojem urušenih višespratnica. Na snimcima se mogu vidjeti građani koji su uspjeli napustiti svoje domove.

Na terenu je veliki broj ekipa AFAD-a, UMKE-a, hitne službe, policije, žandarmerije i vatrogasne službe.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turkiye. Sa epicentrom u gradu Kahramanmarasu, zemljotres se osjetio u deset turskih gradova. Najmanje 1.014 osoba je poginulo, a 5.385 je povrijeđeno.

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu na čijem području je registrovan i jutrošnji zemljotres.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker