BALKAN

Bahtjari i Januzi se izjasnili da nisu krivi po optužnici za zastrašivanje svedoka

U prvom pristupanju pred sudijom Specijalizovanih veća Kosova u Hagu, Ismet Bahtjari i Sabit Januzi, izjasnili su se da nisu krivi po svim tačkama optužnice, koja ih tereti za zastrašivanje svedoka, javlja Anadolu.

Bahtjari i Januzi su iskoristili pravo da se već prvog danas pred sudijom Nicholasom Guillouom izjasne da nisu krivi, iako će zvanično ročište za izjašnjavanje o krivici prema optužnici biti održano za mesec dana. Sudija Guillou je zakazao konferenciju o napretku u ovom predmetu za četvrtak, 12. oktobra.

Januzi i Bahtjari su u četvrtak uhapšeni na Kosovu. Njih je uhapsilo Specijalizovano tužilaštvo i oni su u petak prebačeni u pritvorski objekat Specijalizovanih veća Kosova u Hagu.

Sudija za prethodni postupak potvrdio je optužnicu protiv Januzija i Bahtjarija 2. oktobra 2023. U potvrđenoj optužnici se navodi da su Januzi i Bahtjari, u periodu najkasnije od 5. do 12. aprila 2023, imali pojedinačne sastanke sa svedokom 1 kako bi tog svedoka naveli da povuče svoje svedočenje ili da se uzdrži od svedočenja u službenom postupku pred Specijalizovanim većima Kosova, uključujući i korišćenje ozbiljnih pretnji.

U potvrđenoj optužnici se, takođe, navodi da su se Januzi i Bahtjari, kao saizvršioci sa drugim licima, grupno koordinisali pre nego što su lično kontaktirali svedoka 1, kao i posle toga. Po navodima optužnice, takvo postupanje pokazuje da su Januzi i Bahtjari imali nameru da zastraše svedoka 1 i da ometaju službena lica, uključujući tužioce i istražitelje specijalizovanog tužilaštva, u vršenju službene dužnosti.

U potvrđenoj optužnici, Januzi i Bahtjari se terete za sledeća krivična dela: zastrašivanje i pokušaj ometanja službenih lica u vršenju službene dužnosti upućivanjem ozbiljnih pretnji, kako pojedinačno tako i učestvovanjem u zajedničkom delovanju grupe.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Bahtjari #Januzi #izjasnili #nisu #krivi #optužnici #zastrašivanje #svedoka

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker