SPORT

Biće to pravi test, ali smatram da smo spremni

Selektor fudbalske reprezentacije Turkiye Vincenzo Montella izjavio je uoči kvalifikacionog duela s Hrvatskom kako je sutrašnja utakmica pravi test za selekciju koju vodi, “ali smatram da smo se spremili”, javlja Anadolu.

“Sve taktike mogu donijeti i pobjede i poraze, ali kada sam došao u Turkiye shvatio sam da je to ekipa gladna pobjeda. Stvarni ispit nam je sutra, radi se o reprezentaciji koja je treća u svijetu. Igrači koje sam doveo su u stanju popuniti praznine, fale nam tri stopera, nedostaje i Arda Guler, ali je moj posao da planiram s igračima koje imamo i ne mislim da će nam to donijeti probleme”, pojasnio je Montella.

Sutrašnju utakmica je prilika da pokažu koliko mogu, to je veliki test, kazao je Montella i dodao kako to nema puno veze sa srećom, napomenuvši da mu je poznatu da je Osijek grad koji živi fudbal i da je tu rođen jedan od najboljih strijelaca Hrvatske ikada Davor Šuker.

On je dodao da nedostaci u ekipi možda mogu biti i pozitivni sutra.

Zajedničku organizaciju EURO-a 2032. Turkiye i Italije ocijenio je pozitivnom kazavši da bi i tada volio biti selektor.

Manju minutažu Luke Modrića u klubu u posljednje vrijeme Montella je kroz smijeh ocijenio kao “odmaranje za reprezentaciju”.

“On je naravno sjajan igrač, uvijek je spreman dati od sebe, a s godinama igrači nauče da rukovode sami sobom”, pojasnio je Montella.

Reprezentativac Turkiye Irfan Can Kahveci je kazao kako je atmosfera prijetaljska od kada je došao novi selektor Montella, dodavši da je “jasno šta selektor očekuje” te da se nada da će to sutra pokazati na terenu.

“Bitno je raditi na sebi, uvijek može bolje, a svaki selektor ima svoje specifične želje, a naše je da to implementiramo na terenu. Ovo je jedna od najvažnijih utakmica, svaka je važna, ali ova je je jedna od najvažnijih u ovom ciklusu. Protivnik ima nekih nedostataka u timu, ali imamo i mi. Nadam se najboljim rezultatima u narednim susretima i nadam se odlasku na EURO u Njemačkoj”, rekao je Kahveci.

Njegov saigrač u Fenerbahceu Dominik Livaković će sutra biti na suprotnoj strani.

“Pričali smo u šaljivom tonu o ovoj utakmici, Livaković je dobar karakter i golman, ali ćemo pokušati da ga sutra rastužimo”, kazao je Kahveci, izrazivši poštovanje kompletnom timu Hrvatske uz poruku da ima toliko dobrih igrača i da ne bi nikoga izdvajao.

Hrvatska će ugostiti selekciju Turkiye na osiječkoj Opus Areni, a susret između reprezentacija koje dijele prvu poziciju s po deset bodova, sudiće engleski sudija Anthony Taylor i pomoćnici Gary Beswick i Adam Nunn te četvrti sudija Michael Salisbury.

Utakmica će biti odigrana u četvrtak na Opus Areni u Osijeku, s početkom u 20.45 sati.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Biće #pravi #test #ali #smatram #smo #spremni

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker