BIHNAJNOVIJE VIJESTI

BiH: Obustave saobraćaja na više puteva zbog poplava i saobraćajne nesreće

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putnim pravcima: Bihać - Ključ, Bosanski Petrovac - Drvar, Jablanica - Posušje i Livno - Glamoč - Mlinište, upozoravaju iz BIHAMK-a

Sarajevo

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-445 Podlugovi – Visoko, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putnim pravcima: Bihać – Ključ, Bosanski Petrovac – Drvar, Jablanica – Posušje i Livno – Glamoč – Mlinište.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na dionici magistralnog puta Bosanska Kostajnica – Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica – Bosanski Novi, kao i na dionici Srbljani – Bihać saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Kako su saopćili iz BIHAMK-a, mogući su nailasci na veće količine vode na kolovozu. Izdvojili su puteve na području Bužima, Bosanske Otoke i Bosanske Dubice.

Zbog nižih temperatura u planinskim predjelima skreću pažnju na moguću poledicu. Vozače upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

“Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, navedeno je u saopćenju,

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo – Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22 – 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever – Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Živinice – Stupari, Bihać – Bosanski Petrovac, Jajce – Crna Rijeka i Doboj – Maglaj.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker