BIHNAJNOVIJE VIJESTI

BiH: Promet vozila pojačan na saobraćajnicama u gradskim centrima

Na pojedinim dionicama jak vjetar, naročito na magistralnim putevima Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar, Priluka Glamoč - Mlinište i Livno - Kamensko, upozoravaju iz BIHAMK-a

Zbog povremene kiše jutros se u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama jak vjetar, naročito na magistralnim putevima Bosanski Petrovac – Oštrelj – Drvar, Priluka Glamoč – Mlinište i Livno – Kamensko. Promet vozila pojačan je na saobraćajnicama u gradskim centrima, kao i na prilazima gradovima, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) apeluju na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22 – 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever – Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice – Stupari.

Na magistralnom putu Šuica – Livno upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker