BIHNAJNOVIJE VIJESTI

BiH: Zbog izlijevanja vode na putu Bosanska Dubica – Bosanska Kostajnica otežan saobraćaj

Kolovoz je u ostalim krajevima mokar ili vlažan, a zbog niže temperature iz BIHAMK-a skreću pažnju na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na magistralnom putu Bosanska Dubica – Bosanska Kostajnica (u mjestu Špilja) saobraća se otežano, jednom trakom, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Kolovoz je u ostalim krajevima mokar ili vlažan, a zbog niže temperature iz BIHAMK-a skreću pažnju na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Vozače upozoravaju i na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju te napominju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Sarajevo – Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22 – 6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever – Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać – Bosanski Petrovac (Ripač – Dubovsko), Živinice – Stupari (Đurđevik) i Jajce – Crna Rijeka (Orlovac).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker