BALKANNAJNOVIJE VIJESTI

BIHAMK: Pojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH na prelazima Velika Kladuša, Gradiška i Gradina

Povodom katoličkog Božića od danas u 12 sati do sutra naveče do ponoći biće zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije BiH

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina pojačana je frekvencija putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu.

Dodaje se da na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila jutros protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

“Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u BiH saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila”, navode iz BIHAMK-a.

Magla smanjuje vidljivost na putevima na širem području: Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča, Mostara, na dionici autoputa Jošanica-Zenica, dolinom rijeke Lašve, kao i na putnim pravcima: Gračanica-Šićki Brod-Kalesija, Ravno-Hutovo i Stolac-Neum.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvojeni su putevi: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

“Prije polaska na put informišite se o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli dodatna zadržavanja u kolonama”, navode iz BIHAMK-a.

Zbog aktuelnih radova izdvojeni su magistralni putevi: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Povodom katoličkog Božića od danas u 12 sati do sutra naveče do ponoći biće zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker