NAJNOVIJE VIJESTIPUTOVANJA

Biser Dolomita: Ovo magično mjesto očarava bojom i ljepotom

Ako tražite zimsku destinaciju iz snova, sa sigurnošću možemo reći da smo je upravo pronašli!

Ako tražite zimsku destinaciju iz snova, sa sigurnošću možemo reći da smo je upravo pronašli!

Jezero Lago di Sorapis nalazi se na sjeveru Italije, u Dolomitima i jedno je od najljepših jezera na svijetu. Magično, tirkizno, posebno u svako doba godine. A kako upravo zimi sve ima svoje čari na jedan poseban način. Ovo jezero ističe se tirkiznom bojom vode, planinskim vrhovima oko njega, oblacima, ljepotom, vidicima..

Malo je reći da je reći da je ljepota ovog jezera očaravajuća, a do njega se dolazi pješice ili helikopterom. Ipak, znate li da se pješačka staza Lago di Sorapis ubraja među popularnije planinarske izlete u Dolomitima? Do tog jezera trebat će vam oko 2-2,5 sata pješačenja koji je isprva lagan i jednostavan, a tada postaje zahtjevniji i strmiji. Ipak, zimi se baš ne preporučuje hodanje po ovoj rutini, zato za ovakvu aktivnost birajte ljeto, jesen ili proljeće, a obavezno se dobro opremite kvalitetnom planinarskom odjećom i obućom.

Iako očarava bojama, na ovom jezeru kupanje nije dozvoljeno, kao ni vožnja brodovima i čamcima.

Zanimljiva je činjenica da se jezero nalazi na nadmorskoj visini od 1925 metara iznad razine mora, a najveći grad blizu jezera je Cortina d’Ampezzo, popularan planinarski i skijaški resort udaljen 12 kilometara.

Kada pogledate fotografije ovog mjesta, vjerujemo da će vam postati sljedeća neizostavna točka za vaš izlet. Italija nama nije daleko, a ako planirate ovaj pothvat svakako se oboružajte penjačkim iskustvom i kondicijom.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker