Vijesti iz Turske

Bušotine u Crnom moru neće biti posljednje

ANKARA (AA) – Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan rekao je da uvođenjem crnomorskog plina u bliskoj budućnosti značajno će smanjiti ovisnost o stranim izvorima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Govoreći video konferencijom na ceremoniji povodom paljenja prvog plamena od prirodnog plina eksploatisanog iz rezervi s područja Sakarya, koje je Turska nedavno otkrila, Erdogan je rekao da bušotine u Crnom moru nisu prve i neće biti posljednje.

“Pokušali su nas spriječiti sankcijama, prijetnjama, ucjenama i zastrašivanjem, ali mi nismo odobrili nijednu od njih. Nismo odstupili ni korak od svog odlučnog stava”, kazao je turski predsjednik.

Prema njegovim riječima, danas su zapalili prvi plamen od crnomorskog plina, kojeg su otkrili prvi put, počeli vaditi stotine metara pod zemljom.

“Oni koji pokušavaju smanjiti vrijednost plina koji smo otkrili neutemeljenim tvrdnjama trebali bi dobro pogledati ovu vatru koju smo zapalili”, pojasnio je Erdogan.

Kako je kazao, oni koji drže prijateljsku ruku Turske, koja je najjača država u regiji u političkom i ekonomskom smislu, uvijek su bili profitabilni.

Dotakao se i požara u distriktu Manavgat, u turskoj provinciji Antaliji.

“Incident će se istražiti u svim njegovim dimenzijama i pružit će se svaka vrsta podrške našim građanima koji su oštećeni u požaru”, dodao je Erdogan.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Bušotine #Crnom #moru #neće #biti #posljednje

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker