BIHNAJNOVIJE VIJESTI

CIK BiH: U četvrtak žrijebanje za dodjelu mandata u Dom naroda FBiH iz Sarajevskog i Livanjskog kantona

Bit će obavljeno žrijebanje za jedan mandat iz ostalih među tri kandidatske liste iz Kantona Sarajevo i za jedan mandat iz bošnjačkog naroda između dvije liste iz Kantona 10 (Livanjskog)

Sarajevo

Žrijebanje za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Kantona Sarajevo i Kantona 10 (Livanjskog) bit će obavljeno u četvrtak u prostorijama Centralne izborne komisije BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Na osnovu rezultata provedenih posrednih izbora za delegate u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Kantona Sarajevo, utvrđeno je da tri kandidatske liste iz ostalih i to kandidatska lista Albin Zuhrić, kandidatska lista Naša stranka 2 i kandidatska lista SDP imaju identičan količnik (1,00) za dodjelu drugog mandata.

Na osnovu rezultata provedenih posrednih izbora za delegate u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Kantona 10 (Livanjskog) utvrđeno je da dvije kandidatske liste iz bošnjačkog naroda i to kandidatska lista Avdije Đuguma i kandidatska lista Stranke demokratske akcije, imaju identičan količnik (2,00).

U skladu s članom 9.5 i 9.8 stav (1) Izbornog zakona BiH potrebno je provesti postupak žrijebanja za dodjelu drugog mandata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz ostalih iz Kantona Sarajevo i za dodjelu preostalog jednog mandata iz bošnjačkog naroda u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz Kantona 10 (Livanjskog).

Postupku žrijebanja mogu prisustvovati sva zainteresirana lica, shodno odredbi člana 6. Uputstva o dodjeli i prestanku mandata.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker