BALKANNAJNOVIJE VIJESTI

Crna Gora: Uhapšen specijalni tužilac Čađenović

Bio je tužilac u predmetu "državni udar", koji se vodio protiv lidera Demokratskog fronta u Crnoj Gori

 

Specijalni tužilac u Crnoj Gori Saša Čađenović, uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, javlja Anadolu Agency (AA).

“Po nalogu SDT-a, Specijalno policijsko odjeljenje jutros je lišilo slobode specijalnog tužioca S. Č, zbog osnova sumnje da je, obavljajući funkciju specijalnog tužioca, od sredine 2020. do 2022. godine, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja”, rekao je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Kazao je da će SDT, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost.

“Posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi”, naveo je Radonjić u izjavi dostavljenoj medijima.

Čađenović je godinama bio jedan od najbližih saradnika bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Bio je tužilac u predmetu “državni udar”, koji se vodio protiv lidera Demokratskog fronta u Crnoj Gori.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker