NAJNOVIJE VIJESTISVIJET

Danska: Primjerci Kur’ana spaljeni pred ambasadama Irana i Iraka

Pripadnici antiislamske i ultranacionalističke grupe "Danske patriote" spalili su danas primjerak Kur'ana ispred iranske, a potom i iračke ambasade u Kopenhagenu

U Kopenhagenu, glavnom gradu Danske, nastavljeni su napadi na svetu knjigu muslimana Kur’an, a jedan primjerak je danas zapaljen u tom gradu, javlja Anadolu.

Pripadnici antiislamske i ultranacionalističke grupe “Danske patriote” spalili su danas primjerak Kur’ana ispred iranske, a potom i iračke ambasade u Kopenhagenu.

Uzvikujući parole kojima se vrijeđa islam, članovi grupe su gazili po iranskoj zastavi i Kur’anu koje su bacili na tlo. Kasnije je provokatorska grupa, koja je zapalila Kur’an i iransku zastavu, podijelila ove trenutke na društvenim mrežama.

Grupa tvrdi kako je poduzela ovu akciju nakon što je Iran najavio da će uhapsiti i procesuirati članove “Danskih patriota” i njihove pristaše.

Članovi grupe potom su došli ispred iračke ambasade u Kopenhagenu, gdje su zapalili iračku zastavu i primjerak Kur’an. Grupa, koja je raširila antiislamski transparent, nastavila je svoju uvredljivu retoriku protiv islama.

Provokacije organizirane uz jake mjere policijskog osiguranja pratili su i novinari.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker