NAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

Delegacija Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turkiye posjetila sjedište AA

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Direkcije za komunikacije Evren Basar, a svoja mišljenja i sugestije iznijeli su učesnici sastanka

Savjetnici za komunikacije iz inostranstva i regionalni predstavnici Direkcije za komunikacije Predsjedništva Republike Turkiye posjetili su sjedište agencije Anadolu u turskoj prijestolnici Ankari u okviru “Sastanka o evaluaciji i viziji 2023-2024” Direkcije za komunikacije, javlja Anadolu.

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Direkcije za komunikacije Evren Basar, a svoja mišljenja i sugestije iznijeli su učesnici sastanka.

Zamjenik generalnog direktora i glavni urednik AA Yusuf Ozhan zahvalio je savjetnicima za komunikacije na njihovoj posjeti i izrazio zadovoljstvo na sastanku.

Direktorica za strateško komuniciranje i upravljanje brendovima Hazal Duran održala je prezentaciju o radu agencije Anadolu, istakavši da Anadolu ima urede u 39 centara, djeluje u 144 države, ima pretplatnike u 76 država i jedna je od najutjecajnijih novinskih agencija u svijetu.

Naglasila je da Anadolu objavljuje sadržaje i vijesti na 13 jezika, te da proizvede 2,1 milion sadržaja godišnje, a dnevno objavi u prosjeku 1.400 vijesti, više od 4.000 fotografija, 357 video zapisa, 22 prijenosa uživo i 15 infografika.

Zamjenik generalnog direktora Anadolu Ozhan prezentirao je informacije o uređivačkom radu agencije, a koordinator za publikacije Yahya Bostan govorio je o obuci ratnih dopisnika i drugim aktivnostima koje se provode u saradnji sa Policijskom akademijom i Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju (TIKA).

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker