BALKAN

Delegacija iz Turske posjetila Generalni konzulat u Mostaru

U sklopu posjete Gradu Mostaru povodom tradicionalne manifestacije “Noć tursko-bosanskog prijateljstva“, delegacija Ureda za komunikacije Predsjedništva Turske, Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) i Vrhovnog vijeća za radio i televiziju Turske (RTUK), posjetila je Generalni konzulat Turske u hercegovačkom gradu. Domaćin je bio konzul Yasar Ergun, a nakon ugodnog razgovora u prostorijama Generalnog konzulata, prisutni su se zaputili ka Starom mostu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Delegaciju iz Turske činili su predsjednik RTUK-a Ebubekir Sahin s članovima vijeća, te načelnik općine Mamak Murat Kose, s članovima Općinskog vijeća. Serija sastanaka započela je u Gradskoj vijećnici gdje su domaćini bili predstavnici kantonalne i lokalne vlasti Hercegovačkog-neretvanskog kantona i Grada Mostara, a razgovarano je o budućnoj saradnji sa općinama u Republici Turskoj.

Prisutni su potom obavili džuma-namaz u drevnoj blagajskoj Tekiji, a večeras će prisustvovati koncertu turskih muzičkih zvijezda Orhana Cakmaka i Mustafe Cecelija.

Tradicionalna manifestacija “Noć tursko-bosanskog prijateljstva“ zvanično će završiti sutra. Riječ je o manifestaciji koja se već deset godina održava u gradovima Bosne i Hercegovine, a čiji je organizator Platforma bosansko-turskog prijateljstva. Koncerti sa bogatim kulturno-umjetničkim programom nazvani “Noć tursko-bosanskog prijateljstva“ ranije su održani i u Zavidovićima, Zenici, Tuzli, Goraždu, Visokom i Sarajevu.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

(function() { var e = document.createElement('script'); e.src="https://connect.facebook.net/tr_TR/all.js"; e.async = true; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());


Source link
#Delegacija #Turske #posjetila #Generalni #konzulat #Mostaru

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker