BALKAN

Deo civilnog osoblja pri Kosovoj policiji protestuje zbog visine plata

Zaposleni u Operativnoj floti i Odeljenju za operativnu podršku Kosovske policije započeli su danas protest na radnom mestu, čime izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog neusklađivanja vrednosti platnog koeficijenata prema njihovim radnim pozicijama, javlja Anadolu.

Obzirom da mediji ne mogu da snime protest radnika unutar policijskih stanica, predsednik Sindikata Kosovske policije Imer Zeqiri potvrdio je da se protestu pridružilo oko 40 radnika, koji rade na održavanju policijskih vozila, policijskih zgrada, električari i drugo osoblje.

Zeqiri je istakao da je do protesta došlo zbog ne ispunjavanja njihovih zahteva za usklađivanje visine platnog koeficijetna, iako je novi zakon o platama usvojen još pre šest meseci.

Prema njegovim rečima, iako se ovim pitanjem bavila ministarska radna grupa, do sada ništa nije preduzeto.

„Obećanje je prešlo sve granice i njihov gnev je dostigao vrhunac, pa su prošle nedelje ovi radnici i njihovi predstavnici najavili da će krenuti u protest. Međutim, nije bilo nikakve reakcije Ministarstva i Vlade, što je samo povećalo motivaciju među radnicima da započnu protest”, kazao je Zeqiri i dodao da su radnici rešeni da nastave sa protestom dok im se ne ispune zahtevi.

Istakao je da protest ovih radnika predstavlja prepreku u realizaciji radnih obaveza i dela uniformisane policije.

Zakonom o platama, koji je na snazi ​​od februara, utvrđena je vrednost platnog koeficijenta u javnom sektoru od 105 eura. Civilnom osoblju koje protestuje kategorizacijom radnih mesta po novom zakonu smanjena je plata.

Ovaj zakon je 7. aprila upućen Ustavnom sudu Kosova na razmatranje od strane ombucmana Kosova zbog žalbi koje je ta institucija dobila od Tužilačkog saveta Kosova, Sudskog saveta Kosova, opštinskih službenika za obrazovanje, medicinskih sestara, lekara, Sindikata Kosovske policije, Centralne izborne komisije i drugih institucija i organizacija.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Deo #civilnog #osoblja #pri #Kosovoj #policiji #protestuje #zbog #visine #plata

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker