NAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

Dvogodišnji Mikail spašen ispod ruševina 43 sata nakon zemljotresa

Spasilački timovi su nakon dugotrajne akcije spašavanja uspjeli izvući dvogodišnjeg dječaka, čiji je glas dopirao ispod ruševina četverospratnice u Kahramanmarašu

Dvogodišnji dječak Mikail spašen je ispod ruševina zgrade u centru Kahramanmarasa, na jugu Turkiye, 43 sata nakon razornog zemljotresa koji je pogodio regiju, javlja Anadolija.

Spasilački timovi su nakon dugotrajne akcije spašavanja uspjeli izvući dvogodišnjeg dječaka, čiji je glas dopirao ispod ruševina četverospratnice u Kahramanmarasu.

Dvogodišnji Mikail spašen ispod ruševina 43 sata nakon zemljotresa

Nakon spašavanja dječak je s porodicom zbrinut u bolnici.

Broj poginulih u razornim zemljotresima koji su rano u ponedjeljak pogodili južne dijelove Turkiye porastao je na 6.957.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je u ponedjeljak rano ujutro jug Turkiye. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu.

Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom.

Nakon toga je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu.

Od posljedica zemljotresa i u susjednoj Siriji život je izgubilo najmanje 2.530 osoba, a hiljade su povrijeđene.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker