NAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

Erdogan: Odnos Grčke prema migrantima dosegao nivo divljaštva

Oni koji nisu u stanju suočiti se sa sopstvenom kolonijalnom prošlošću pričaju nam o ljudskim pravima i vladavini zakona svaki put kada otvore usta, poručio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan na konferenciji u Istanbulu

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je u petak kako je odnos Grčke prema migranitma dosegao nivo divljaštva, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se obratio na ceremoniji otvorenja Konferencije islamskog svijeta o ustavnom pravosuđu, a tom prilikom je govorio o aktuelnim temama.

Napomenuo je da je na ovoj konferenciji prihvaćena Istanbulska deklaracija, koja ima za cilj jačanje saradnje i razmjene iskustava između visokih pravosudnih organa.

“Islamski svijet izložen je većinom nepravednim, neosnovanim i beskrupuloznim kritikama, posebno u pogledu prava i pravde”, rekao je Erdogan, te nastavio:

“Oni koji nisu u stanju suočiti se sa sopstvenom kolonijalnom prošlošću pričaju nam o ljudskim pravima i vladavini zakona svaki put kada otvore usta. Kada je riječ o njihovoj vlastitoj sigurnosti ne ostavljaju kamen na kamenom, a nama govore o našem pravosudnom sistemu. Ne vide ništa loše u podršci krvavim terorističkim organizacijama u mnogim zemljama svijeta a nama drže predavanja o svetosti ljudskog života.”

Erdogan je iznio i kritike na račun migratnskih politika nekih država, posebno na račun odnosa koji grčke vlasti imaju prema migrantima.

“Institucije koje su zatvorile vrata sirijskim, iračkim i afričkim migranatima, koliko god je moguće tolerantnije su kada je riječ o teroristima PKK-a i FETO-a. Odnos našeg zapadnog susjeda, Grčke, prema migrantima je sada dostigao nivo divljaštva.”

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker