Vijesti iz Turske

Erdogan razgovarao s Putinom, jedna od tema požari u Turskoj

Predsjednik Republike Turske Recep Tayip Erdogan obavio je telefonski razgovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz Kremlja navedeno je kako je tokom razgovora Putina i Erdogana bilo riječi o aktuelnoj situaciji oko požara koji bjesne u Turskoj.

Tokom razgovora istaknuta je važnost interakcije dviju država u borbi protiv prirodne katastrofe, a Putin je izjavio da će nastaviti pomagati Turskoj u gašenju požara.

Tokom sastanka na kojem je razgovarano i o odnosima Rusije i Turske naglašeno je da je 17. sastanak Tursko-ruske međuvladine zajedničke ekonomske komisije (KEK) koji je održan jučer u Moskvi, bio vrlo pozitivan.

Dvije strane dogovorile su nastavak kontakata na različitim nivoima, izrazivši da je to povezano s nastavkom zajedničkog rada na provedbi sporazuma u trgovini, ekonomiji, energetici i drugim područjima.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Erdogan #razgovarao #Putinom #jedna #tema #požari #Turskoj

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker