EKONOMIJANAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

Erdogan: Trend pada inflacije biće nastavljen u narednim mjesecima

Raduje me što mogu saopćiti stopu povećanja plata od 25 posto za naše državne službenike, penzionisane službenike i sve ostale penzionere, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan

 

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je u utorak kako je njegova zemlja potrošačku inflaciju zatvorila čak ispod srednjoročnog cilja, te kako će u narednim mjesecima biti nastavljen trend pada inflacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je govorio na programu u organizaciji Konfederacije sindikata Memur-sen u Ankari, a tom prilikom je govorio o aktuelnoj ekonomskoj situaciji.

Govoreći o problemu inflacije Erdogan je kazao kako je Turkiye potrošačku inflaciju zatvorila čak ispod srednjoročnog cilja.

“Vidjet ćemo zajedno da će se trend pada inflacije nastaviti i sljedećih mjeseci”, rekao je Erdogan.

Erdogan je na današnjem skupu saopćio i nova povećanja plata za državne službenike i penzionere.

“Raduje me što mogu saopćiti stopu povećanja plata od 25 posto za naše državne službenike, penzionisane službenike i sve ostale penzionere”, rekao je Erdogan.

Podvukao je kako Turkiye odlučno korača ka zacrtanom cilju Stoljeća Turkiye, te kako je u tome niko ne može spriječti.

“Ni prijetnje terorističkih organizacija, čije uzde drže imperijalisti, niti igre ‘kojekakvih stolova’ neće nas spriječiti da stignemo do našeg cilja”, rekao je Erdogan.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker