SPORT

Fudbalski savez Kosova pustio u rad sistem VAR

 Fudbalski savez Kosova pustio je u rad sistem Video Assistent Referee (VAR) pred večerašnju utakmicu Superkupa Kosova između klubova Priština i Lap, javlja Anadolu Agency (AA).

Tim povodom predsednik Fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi je izjavio da je ovo veliko dostignuće FSK-a, jer je priprema primene ove tehnologije obavljena u rekordnom vremenu, za samo šest meseci.

Ademi je rekao da je FSK danas dobio punu licencu VAR-a od FIFA-e.

Kazao je da je Kosovo prva zemlja na Balkanu koja je počela s primenom VAR-a.

“Danas sam veoma srećan što započinjemo VAR. Kosovo je i zvanično počelo s VAR-om i počeće od ove utakmice i nastaviće tokom cele sezone na utakmicama Super lige. Imali smo problem na stadionima. Radilo se i intervenisalo na osam stadiona, reorganizujući s FIFA-om format za VAR”, rekao je Ademi.

Ademi je rekao da je tokom perioda pripreme VAR-a na Kosovu radilo devet operatora i 38 sudija s licencom FIFA do njegove potpune primene.

Pred medijima je obavljena kraća prezentacija funkcionisanja sistema VAR.

Utakmica na kojoj će se prvi put primeniti sistem VAR čija je namena da pomogne sudijama, igra se na prištinskom stadionu “Fadil Vokrri” pred dozvoljenih 30 posto kapaciteta ili četiri hiljade gledalaca.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Fudbalski #savez #Kosova #pustio #rad #sistem #VAR

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker