BALKANNAJNOVIJE VIJESTI

Hrvatska: Pronađen i drugi pilot srušenog vojnog aviona

Premijer Andrej Plenković je potvrdio kako su oba pilota MIG-a živa

Zagreb

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je u Tirani potvrdio kako su pronađena oba pilota nakon pada ratnog aviona MIG-21 te kako su obojica preživjela, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što se avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti u utorak 6. prosinca 2022. godine prije 14 sati srušio se na području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji, krenula je potraga za pilotima koji su se katapultirali.

Jedan pilot odmah se javio putem radio veze, dok je nakon kraće potrage pronađen i drugi pilot koji je prošao s ozljedama, ali živ. Mediji neslužbeno doznaju kako drugi pilot ima ozljede nogu uslijed katapultiranja.

Premijer Andrej Plenković je potvrdio kako su oba pilota MIG-a živa te kako je u kontaktu s hrvatskim ministrom obrane Mariom Banožićem koji je na putu prema mjestu nesreće na području planine Papuk u Slavoniji.

“Riječ je očito o tehničkom kvaru koji je uzrokovao pad ovoga MIG-a. Istraga će utvrditi o čemu se točno radi”, poručio je hrvatski premijer.

Zrakoplov MIG-21 dvosjed srušio se danas za vrijeme uvježbavanja kod Slatine.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker