POLITIKA

Integracija Bosne i Hercegovine u EU jedini je način da se riješi problem migranata

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je problem migrantske krize, zbog čega je Slovenija uvela granične kontrole prema Hrvatskoj, ali i status hrvatskih navijača koji se nalaze u grčkim zatvorima nakon ubojstva grčkog navijača u neredima, javlja Anadolu.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ugostio je diplomate na tradicionalnoj “Diplomatskoj berbi“ u plešivičkom vinogorju, pri čemu je dao izjavu za medije.

Predsjednik Milanović komentirao je mjere, odnosno policijske kontrole koje je uvela Slovenija uz granicu s Hrvatskom zbog migranata.

“Prošlo je osam godina od velikog migrantskog vala, moj stav i pristup tada svima je poznat ja bih ga ponovio. Sada se to počinje zloupotrebljavati i problem je u načinu na koji, prije svega BiH, to radi i provodi. Slovencima nemam što zamjeriti, to bi i mi napravili vjerojatno. Naša policija radi što može, više od toga ne može i ne smije. I tako je stalno kritiziraju da prekoračuje ovlasti, ja mislim da to ne rade. Čuvaju državnu granicu. A sada vidimo da nema Europe bez granica, postoji Europa bez graničnih kontrola pa se onda opet uvedu. Granica nije šala, hrvatska policija radi što može“, rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović.

Predsjednik smatra kako Slovenija to radi zbog vlastite, domaće javnosti te kako razumije to, ali kaže kako postoji i drugačije rješenje za problem migranata koji dolaze iz BiH, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

“Reći ću vam što učiniti. Bosna i Hercegovina je problem jer ne funkcionira, a ne zato jer tamo postoji neki tajni plan da Europu preplave s milijunima migranata. Jedini način da se to riješi je da se BiH što prije integrira u EU. Bosna i Hercegovina tretira se kao kolonija, ne da im se da dišu, kritizira se jedne, pa druge. Ajde da ih probamo malo dublje inkorporirati u EU. To je Hrvatskoj važno jer je BiH na neki način „u trbuhu“ Hrvatske, a nije Hrvatska . Idemo ih probati integrirati. Ako Ukrajina može biti kandidat, onda je BiH trebala već biti u EU“, rekao je predsjednik Milanović i dodao kako u BiH živi puno Hrvata.

– Zloupotreba europskog uhidbenog naloga u Grčkoj za navijače-

Novinari su pitali Milanovića kako gleda na uhidbene naloge iz Grčke za još deset hrvatskih navijača.

“Gledam sa stajališta ratnog prava, uzeli su ljude za taoce. Rekao sam 12. kolovoza, dok još nije istekao onaj rok, da su uzeli ljude za taoce. I sada hoće još. Kada popuštaš, to imaš“, odgovorio je.

Po njegovom mišljenju, cijeli sustav europskog uhidbenog naloga počiva na povjerenju i da smo svi isti, „ali shvatiš da onda to neki zloupotrebljavaju“, navodi se u priopćenju.

“Tu nije kraj, očekujem to i dalje. Ukoliko, a toga sam se plašio, zadrže tih sto ljudi i niti jednog Grka, to je primjena ratnog prava. Ljude su uzeli za taoce. Što se događa dalje? Idu dalje, jer vide da mogu. Da vodim Vladu bilo bi drukčije“, dodao je Milanović.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Integracija #Bosne #Hercegovine #jedini #način #riješi #problem #migranata

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker