NAJNOVIJE VIJESTISVIJETVijesti iz Turske

Iranski predsjednik Raisi čestitao Erdoganu: Odnosi Irana i Turkiye biće još snažniji

Kako se navodi u saopćenju kabineta iranskog predsjednika, Raisi je uputio čestitku, dodajući da su rezultati izbora "pokazatelj kontinuiranog povjerenja turskog naroda u Erdogana"

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi čestitao je predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu na uspjehu na predsjedničkim izborima, javlja Anadolija.

Kako se navodi u saopćenju kabineta iranskog predsjednika, Raisi je uputio čestitku, dodajući da su rezultati izbora “pokazatelj kontinuiranog povjerenja turskog naroda u Erdogana”.

Naglasio je da Turkiye i Iran gaje dobrosusjedske odnose, međusobno poštovanje i prijateljske odnose zasnovane na zajedničkim interesima dvaju naroda.

Raisi je izrazio uvjerenje da će odnosi dvije države biti još snažniji u budućnosti.

Dodao je da će bliska saradnja dvije države po pitanju dešavanja u regionu i islamskom svijetu omogućiti povoljnije uslove za jačanje mira i stabilnosti u cijeloj regiji.

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je drugi krug predsjedničkih izbora završen voljom naroda te je zahvalio svima koji su ispunili tu građansku dužnost.

Erdogan je u prvom obraćanju nakon izbora kazao da je izborni pobjednik i danas bila Turkiye, odnosno svih 85 miliona njenih građana.

Vrhovna izborna komisija Turkiye saopćila je da je prebrojano 75,42 posto glasačkih listića i da je Erdogan u vodstvu sa 53,41 posto osvojenih glasova, dok njegov rival Kemal Kilicdaroglu ima 46,59 posto glasova.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker