BIHNAJNOVIJE VIJESTIPOLITIKA

Izetbegović se susreo sa ambasadorom Turkiye Girginom: Razgovori o stanju u BiH i implementaciji izbornih rezultata

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović sastao se danas u odvojenim susretima i sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske Janom Waltmansom i ambasadorom Republike Pakistan Akhtarom Jamilom Raom

Sarajevo

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom Republike Turkiye u Bosni i Hercegovini Sadikom Baburom Girginom, javlja Anadolu Agency (AA).

Navedeno je kako je predsjednika SDA-a danas održao odvojene sastanke i sa ambasadorima Kraljevine Nizozemske Janom Waltmansom i ambasadorom Republike Pakistan Akhtarom Jamilom Raom.

Na sastancima je razgovarano o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na održane Opće izbore i implementaciju izbornih rezultata.

Izetbegović je u razgovorima istaknuo da je Stranka demokratske akcije dobila najveće povjerenje birača, te da je prva stranka po broju osvojenih glasova za sve nivoe vlasti.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji i implementaciji rezultata Općih izbora, Izetbegović je ukazao na neprincipijelan odnos dijela međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, koja je fokusirana na stvaranje razdora unutar probosanskog političkog bloka, pri tome u potpunosti zanemarujući ili čak podržavajući one političke snage koje su u proteklom periodu kreirale blokade i ugrožavale ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine.

Na sastancima je također razgovarano o provedbi reformi koje će omogućiti napredak Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, sa posebnim fokusom na jačanje vladavine prava, borbu protiv korupcije i razvoj ekonomije

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker