NAJNOVIJE VIJESTISVIJET

Izraelske snage u ovoj godini ubile 220 Palestinaca

Tokom 2022. godine izraelske snage ranile su više od 9.000 Palestinaca, privedeno je 6.500, a srušena su 832 stambena objekta

Izraelske snage su ove godine ubile više od 220 Palestinaca, izjavio je u utorak premijer Mohammad Shtayyeh, javlja Anadolu Agency (AA).

Obraćajući se na sastanku kabineta u Ramallahu na Zapadnoj obali, Shtayyeh je rekao da je Izrael ove godine srušio 832 stambena objekta u vlasništvu Palestinaca.

On je 2022. godinu opisao kao “punu bola” za Palestince “tokom koje je više od 220 Palestinaca ubijeno od strane izraelskih vojnika, više od 9.000 je ranjeno, 6.500 zatvoreno, a srušena su 832 stambena objekta”.

Prema riječima premijera, stopa nezaposlenosti na okupiranoj Zapadnoj obali pala je sa 19 na 12,6 posto, dok je u okupiranom Pojasu Gaze ostala na 46 posto.

Shtayyeh je izrazio nadu da će tok međunarodne pomoći i donacija, posebno iz arapskih zemalja, biti obnovljen 2023. godine.

Palestinske vlasti nisu bile u mogućnosti isplatiti više od 80 posto plata zaposlenima u javnom sektoru u protekloj godini zbog izraelskih odbitaka od palestinskih poreskih prihoda

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker