BALKAN

Izvršena repatrijacija osam hrvatskih državljana iz Afganistana

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) Hrvatske izvijestilo je kako je danas realizirana repatrijacija osam hrvatskih državljana iz Afganistana, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz MVEP-a su naveli kako su u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima na terenu te u suradnji sa zemljama partnerima prate i koordiniraju odlazak ostalih hrvatskih državljana, koji se očekuje tijekom današnjeg i sljedećih dana.

“MVEP putem sustava Europske službe za vanjsko djelovanje razmjenjuje informacije s drugim državama članicama Europske unije kako bi se osigurao koordinirani pristup u pružanju konzularne pomoći hrvatskim i drugim građanima EU. Diplomatsko-konzularna predstavništva Hrvatske, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, pruža sve potrebne informacije i pomoć pri povratku hrvatskih državljana kućama. MVEP intenzivno radi na repatrijaciji preostalih hrvatskih državljana iz Afganistana”, priopćeno je.

MVEP se zahvalio ukrajinskim vlastima koje su omogućile povratak hrvatskih državljana, kao i EU i međunarodnim partnerima koji pomažu pri repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana iz Afganistana.

Prema izvorima Ministarstva vanjskih i europskih poslova Hrvatske, u Afganistanu je živjelo i radilo oko 30 hrvatskih državljana.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Izvršena #repatrijacija #osam #hrvatskih #državljana #Afganistana

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker