NAJNOVIJE VIJESTISPORT

Jurgen Klopp na kraju sezone napušta klupu Liverpoola

Njemački trener je imenovan za menadžera “redsa“ u oktobru 2015. godine, a aktuelni ugovor mu je trebao trajati do 2026

Njemački fudbalski trener Jurgen Klopp danas je objavio da će na kraju sezone napustiti klupu engleskog premijerligaša Liverpoola, javlja Anadolu.

Klopp je u današnjem obraćanju javnosti istakao da mu ponestaje energije za obavljanje posla.

Njemački trener je imenovan za menadžera “redsa“ u oktobru 2015. godine, a aktuelni ugovor mu je trebao trajati do 2026.

“Rekao sam ljudima u klubu već u novembru da napuštam posao na kraju sezone. Mogu razumjeti da je to šok za mnoge ljude u ovom trenutku, kada to prvi put čujete, ali mogu to objasniti ili barem pokušati objasniti“, kazao je Klopp prenose britanski mediji.

Istakao je da voli sve što je u vezi s Liverpoolom, i klubom i gradom, ali da je donio odluku o odlasku uvjeren da je to pravi put.

“Kako da kažem, ponestalo mi je energije. Sada nemam problema, očigledno, znao sam već duže da ću morati da to objavim u jednom trenutku, ali sada sam sasvim dobro. Znam da ne mogu raditi posao iznova i iznova. Nakon godina koje smo proveli zajedno i nakon svog vremena koje smo proveli zajedno i nakon svih stvari kroz koje smo zajedno prošli, raslo je poštovanje prema tebi, rasla je ljubav prema tebi i najmanje što ti dugujem je istina”, rekao je između ostalog Klopp u video poruci objavljenoj na zvaničnoj Internet stranici Liverpoola.

Klopp je odveo Liverpool do naslova šampiona Evrope 2019. godine, pobijedivši u finalu Lige šampiona Tottenham u Madridu. Zatim je osvojio Superkup Evrope i FIFA klupsko svjetsko prvenstvo, a onda i titulu šampiona Engleske. Također, s “redsima“ jer stigao do pehara Kupa, Liga kupa i Superkupa Engleske.

Zanimljivo odluku o napuštanju Liverpoola na kraju sezone objavio je u trenutku kada su “redsi“ vodeći time Premier lige Engleske.

U karijeri Nijemac je vodio još Mainz i Borussiju Dortmund.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker