BIHNAJNOVIJE VIJESTIVijesti iz Turske

Komšić čestitao Erdoganu: Uvjereni smo da će naše prijateljstvo i savezništvo u budućnosti biti jače

Vijest o Vašoj pobjedi za nas u Bosni i Hercegovini ujedno znači i vijest o nastavku odlične bilateralne saradnje između dvije prijateljske države. Uvjeren smo da će naše prijateljstvo i savezništvo u budućnosti dodatno jačati. Želim Vam mnogo...

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić čestitao je izbornu pobjedu predsjedniku Republike Turkiye Recepu Tayyipu Erdoganu, javlja Anadolija.

“Poštovani predsjedniče Erdogan, u svoje ime i u ime građana Bosne i Hercegovine čestitam Vam veliku izbornu pobjedu na predsjedničkim izborima. Vijest o Vašoj pobjedi za nas u Bosni i Hercegovini ujedno znači i vijest o nastavku odlične bilateralne saradnje između dvije prijateljske države. Uvjeren smo da će naše prijateljstvo i savezništvo u budućnosti dodatno jačati. Želim Vam mnogo sreće i uspjeha u idućem mandatu. Čestitam i građanima Republike Turske na patriotskom izboru koji su napravili”, piše u poruci Komšića.

Prema trenutnim, još uvijek nezvaničnim podacima, nakon prebrojanih 99,6 posto glasačkih listića, Erdogan je u vodstvu sa 52,12 posto osvojenih glasova, dok njegov rival Kemal Kilicdaroglu ima 47,88 posto glasova.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker