BALKANNAJNOVIJE VIJESTI

Kosovo: Ubica trudne žene izvršio samoubistvo nakon što ga je pronašla policija

U sredu uveče je ispred Ginekološke klinike u Prištini Sokol Haliti ubio svoju bivšu trudnu ženu Hamidu, staru 35 godina, koja je bila pred porođajem

Priština

Sokol Haliti koji je bio u bekstvu nako što je pre dva dana ubio svoju bivšu trudnu ženu, izvršio je samoubistvo, nakon što ga je Policija Kosova pronašla, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla, prenosi Anadolu Agency (AA).

Svecla je naveo da je “nakon intenzivnog rada svih jedinica Kosovske policije locirana lokacija ubice Sokola Halilija, koji se, uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju o predaji, ubio”.

Ministar Svecla je naveo i da će Policija Kosova, kao i Policijski inspektorat Kosova, nastaviti istragu kako bi se otkrile sve okolnosti ubistva trudnice i samoubistva počinioca.

U sredu uveče je ispred Ginekološke klinike u Prištini Sokol Haliti ubio svoju bivšu trudnu ženu Hamidu, staru 35 godina, koja je bila pred porođajem. On je sa suprugom bio u procesu razvoda i zbog ranijeg nasilja nad njom imao je zabranu prilaska njenoj kući.

Ovo je druga žena koja je ubijena na Kosovu u zadnjih nedelju dana. U Prištini je 25. novembra muškarac sekirom usmrtio svoju suprugu.

U Prištini je juče zbog toga održan protest na kome se okupio veliki broj građana, uglavnom žena. Sa protesta, koji je organizovala nevladina organizacija Kolektiv za feminističko mišljenje i akciju, zatražene su ostavke zvaničnika.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sazvala je za večeras sastanak Saveta za demokratiju i ljudska prava, nakon poslednjih slučajeva nasilja nad ženama i njihovih ubistava. Na sastanak su pozvani lideri kosovskih državnih i pravosuidnih institucija, te predstavnici civilnog društva

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker