BALKANNAJNOVIJE VIJESTI

Kosovska policija: U tri slučaja pucano na policijske jedinice u blizini jezera Gazivode

Za sada nema zvaničnih informacija o povređenima ili eventualnoj šteti

Kosovska policija je saopštila da je večeras sa različitih lokacija, u tri slučaja pucano na policijske jedinice koje su bile na službenoj dužnosti u blizini brane jezera Gazivode, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Kosovske policije se navodi da su “lica iz određenih kriminalnih grupa koje su blokirale više puteva na severu zemlje, sa različitih lokacija, u tri slučaja su pucale na policijske jedinice koje su bile na službenoj dužnosti u blizini brane jezera Gazivode, na putu ka graničnom prelazu Brnjak”.

“Policijske jedinice su u samoodbrani bile prinuđene da odgovore vatrenim oružjem na kriminalna lica/grupe, koje su se povukle i udaljile u nepoznatom pravcu. Takođe, prema informacijama policijskih jedinica na terenu, na više različitih lokacija čuli su se i pucnji”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da za sada nema zvaničnih informacija o povređenima ili eventualnoj šteti.

Predhodno je Kosovska policija saopštila da je iz bezbednosnih razloga, dok su putevi blokirani, zatvorila za saobraćaj dva granična prelaza na severu Kosova, ka Srbiji, Jarinjen i Brnjak.

Iz Kosovske policije je ranije navedeno da je danas na graničnom prelazu Jarinje zadržan osumnjičeni Dejan Pantić, bivši pripadnik Kosovske policije, zbog osnovane sumnje za umešanost u krivična dela terorizma i napad na ustavni poredak.

Pantić je osumnjičen da je učestvovao u organizovanju napada na kancelarije Centralne izborne komisije i napada na službenike CIK-a i Policije Kosova u utorak u Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku.

Istovremeno danas je predsednica Kosova Vjosa Osmani odložila vanredne izbore u četiri opštine na severu Kosova, zakazane za 18. decembar, za 23.april 2023. godine, zbog nepostojanja bezbednosti za njihovo održavanje.

U Severnoj Mitrovici i Zvečanu su proteklih dana zabeleženi incidenti zbog priprema za održavanje vanrednih izbora u četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova, nakon što su srpski predstavnici zbog odluke o tablicama napustili kosovske institucije, uključujući policiju i pravosuđe.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker