NAJNOVIJE VIJESTIPOLITIKASVIJET

Kremlj: Odluka EU o Ukrajini, Moldaviji i Gruziji pokušaj da se “iznervira Rusija”

Odluka Evropskog savjeta da započne pregovore o pridruživanju EU s Ukrajinom i Moldavijom mogla bi destabilizovati EU', rekao je Peskov

 

Kremlj: Odluka EU o Ukrajini, Moldaviji i Gruziji pokušaj da se "iznervira Rusija"

Moskva

Kremlj je u petak saopštio da odluke Evropskog savjeta da započne pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji (EU) s Ukrajinom i Moldavijom i da Gruziji odobri status kandidata predstavljaju pokušaj da se “iznervira Rusija”, javlja Anadolu.

“Takav potez je u velikoj mjeri zasnovan na želji da se Rusija još više nervira i antagonizira ove zemlje prema Rusiji”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima u Moskvi.

Peskov je odluku o početku pregovora o pristupanju EU sa Ukrajinom i Moldavijom opisao kao “apsolutno ispolitizovanu odluku” i dodao da bi ovaj potez potencijalno mogao destabilizovati EU.

“EU je oduvijek imala prilično stroge kriterije za ulazak, a u ovom trenutku je očigledno da ni Ukrajina ni Moldavija ne ispunjavaju te kriterije. EU već sada prolazi kroz ne najbolja vremena u svojoj istoriji u smislu funkcionisanja i sa ekonomske tačke gledišta”, rekao je Peskov.

On je dodao da Moskva pomno prati razvoj događaja u tom pogledu.

Evropski savjet u četvrtak je otvorio put za proširenje 27-članog bloka najavljujući početak pristupnih pregovora s Ukrajinom i Moldavijom, kao i dodjeljivanje statusa kandidata Gruziji.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker