SPORT

Larisa Cerić osvojila bronzanu medalju na Grand Slam turniru u Bakuu

Najbolja bh. džudistkinja Larisa Cerić osvojila je bronzanu medalju na Grand Slamu u Bakuu u kategoriji +78 kilograma, javlja Anadolu.

Nakon što je nedavno opravdala ulogu prve favoritkinje na European Judo Openu Sarajevo 2023, rezultatom iz Bakua Cerić je potvrdila da se nalazi u odličnoj formi. Na prestižnom takmičenju osvojila popularna Lara je osvojila i dodatnih 500 bodova za olimpijsku normu, te je tako učvrstila poziciju među putnicima za Olimpijske igre koje će se 2024. godine održati u Parizu.

“Sretna sam jer sam uspjela da osvojim bronzu na Grand Slam turniru i da osvojim novih 500 bodova na olimpijskoj ranking listi. Dan je bio jako težak i naporan, imala sam pet borbi, u prvom kolu sam radila sa predstavnicom Austrije, poslije toga sa predstavnicom Srbije, te sam u četvrtfinalu poražena od predstavnice Japana i na kraju u repasažu sam pobijedila predstavnicu Italije”, kazala je Cerić.

U borbi za treće mjesto bila je bolja od Elis Startseve, koja je u Bakuu nastupila kao “pojedinačna neutralna takmičarka”, inače rođena Ruskinja.

“Četiri pobjede i jedan poraz, mogu reći da sam zadovoljna, polako se diže forma, prošlosedmični rezultat koji sam ostvarila u Sarajevu mi je dao novi vjetar u leđa da postižem dobre rezultate, i evo nadam se da je sezona dobrih rezultata otvorena. Do kraja godine me još očekuje Abu Dhabi Grand Slam i Evropsko prvenstvo za seniore”, istakla je Cerić.

Osim Larise Cerić u Bakuu su nastupili sestre Aleksandra i Anđela Samardžić te Toni Miletić, a svi su upisali po jednu pobjedu te tako osvojili po 160 bodova.

Uz bh. judoke u Bakuu, u ulozi trenera bila je Arijana Jaha, generalna sekretarka Judo saveza Bosne i Hercegovine.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.
Source link
#Larisa #Cerić #osvojila #bronzanu #medalju #Grand #Slam #turniru #Bakuu

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker