NAJNOVIJE VIJESTISVIJET

Liječnici se bore da spase preživjele iz izraelskog masakra u bolnici u Gazi

"Trebamo opremu, trebamo lijekove, trebamo krevete, trebamo anesteziju, trebamo sve", kaže direktor bolnice Al Shifa Mohammed Abu Selmia.

 

Liječnici u gradu Gazi, suočeni sa sve manjim medicinskim zalihama, izvodili su operacije na podovima, često bez anestezije, u očajničkom pokušaju da spase teško ranjene žrtve izraelskog zračnog napada u kojem je ubijeno oko 500 Palestinaca koji su se sklonili u obližnjoj bolnici Al Ahli Arab.

Izrael je nastavio sa svojim zračnim napadima na Gazu u srijedu, prema ministarstvu unutarnjih poslova Gaze dok je bijes rastao diljem svijeta zbog onoga što je Rusija opisala kao “zločin” Izraela.

Štrajk u bolnici u utorak navečer ostavio je jezive scene.

Stotine Palestinaca sklonile su se u Al Ahli Arab i druge bolnice u gradu Gazi, nadajući se da će biti pošteđeni bombardiranja nakon što je Izrael naredio svim stanovnicima grada i okolnih područja da se evakuiraju na jug Gaze.

Videozapis za koji je potvrđeno da je iz bolnice prikazuje bolničko zemljište prepuno rastrganih tijela, od kojih su mnoga mala djeca, dok vatra guta zgradu. Trava je bila razbacana dekama, školskim ruksacima i drugim stvarima.

U srijedu ujutro poprište eksplozije bilo je prepuno pougljenjenih automobila, a tlo je bilo crno od krhotina.

Ambulantna vozila i osobni automobili prevezli su oko 350 žrtava u glavnu bolnicu u gradu Gazi, Al Shifa, koja je već bila pretrpana ranjenima iz drugih napada, rekao je njezin ravnatelj Mohammed Abu Selmia.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker