NAJNOVIJE VIJESTISVIJET

Ljekari u Gazi brinu o ranjenima “po cijenu vlastitih života”

Na snimci koja je podijeljena na društvenim mrežama vidi se kako se Asuli nagnula kroz ulazna vrata bolnice, potom pretrčala kako bi došla do mladića kojeg su izraelski snajperisti ranili u dvorištu. Uspjela je doćI do mjesta gdje je mladić ležao...

Medicinski timovi riskiraju vlastite živote kako bi spasili ranjenike koji dolaze u dvorište bolnice Nasser, u gradu Khan Younis, gdje izraelska vojska otvara vatra na sve što se kreće, javlja Anadolu.

Stanje bolesnih i ranjenih u bolnici Nasser, koju izraelska vojska drži pod opsadom više od dvije sedmice, sve je gore.

Ranjenici dovezeni u bolnicu prenose se pod izraelskim mecima jer izraelski vojnici otvaraju vatru na sve koji se kreću u dvorištu bolnice.

Lokalni mediji prikazali su snimke Emire Al-Asuli, palestinske liječnice koja radi u bolnici Nasser, kako riskira svoj život kako bi spasila povrijeđenu osobu sinoć u dvorištu bolnice.

Na snimci koja je podijeljena na društvenim mrežama vidi se kako se Asuli nagnula kroz ulazna vrata bolnice, potom pretrčala kako bi došla do mladića kojeg su izraelski snajperisti ranili u dvorištu. Uspjela je doćo do mjesta gdje je mladić ležao, odakle su ga prenijeli na nosilima.

U vijestima u lokalnim medijima navedeno je da Asuli, čija je kuća u gradu Absan al-Jadida u istočnom dijelu Khan Yunus uništena tokom tokom napada izraelske vojske, nastavlja pružati pomoć u bolnici.

Ashraf al-Qudra, glasnogovornik Ministarstva zdravstva u Gazi, izjavio je da su izraelske snage otvorile intenzivnu vatru na vrata, zgrade i dvorište bolnice Nasser.

Navodeći da medicinske ekipe nisu mogle prelaziti iz jedne u drugu zgradu unutar bolnice, Qudra je naveo da je u požaru jedna osoba poginula, a ima i povrijeđenih.

Qudra je naveo da su zabrinuti za živote 300 članova medicinskog osoblja, 450 pacijenata i povrijeđenih u bolnici Nasser te 10.000 raseljenih Palestinaca.

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker