BIHNAJNOVIJE VIJESTI

MFS-EMMAUS: Projekat “Jedan obrok dnevno” i na području Lukavca

Projekat "Jedan obrok dnevno" je stalni i jedan od većih projekata MFS-EMMAUS-a u sklopu kojeg je trenutno uključeno skoro 1.000 korisnika

Udruženje HO Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS (MFS-EMMAUS) je u okviru projekta “Jedan obrok dnevno” svoje djelovanje proširio i na Lukavac, grad u Tuzlanskom kantonu, u Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolija.

Projekat “Jedan obrok dnevno” je stalni i jedan od većih projekata MFS-EMMAUS-a u sklopu kojeg je trenutno uključeno skoro 1.000 korisnika.

“Tople obroke koje svakodnevno pripremamo nosimo na vrata osobama treće životne dobi i socijalno osjetljivim osobama sa područja Doboj-Istoka, Doboja, Gračanice, Tuzle, Srebrenice, Bratunca, Velike Kladuše i Zvornika i prema preporukama nadležnih Centara za socijalni rad. Odnedavno, MFS-EMMAUS svoje djelovanje proširio je i na grad Lukavac gdje ljudima u potrebi dijelimo naše obroke”, navode iz organizacije.

Dodaju da zasad u Lukavcu podijele 45 toplih obroka na kućni prag, te da će nastojati da se taj broj poveća i da projekat prošire i na druge lokacije u BiH.

Zainteresovani koji žele da podrže ovaj projekat, mogu pomoći pozivom na humanitarni broj 𝟏𝟕𝟎𝟏𝟏 ili uplatama na račun:

Uni Credit Banka

3383002250449586

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

Svrha uplate: Jedan obrok dnevno

povezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
BosanskiTürkçeالعربيةEnglishEspañol

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker